Zo Gek Nog Nie

Bremspoersengat schittert met zittingsavonden ‘Zo Gek Nog Nie’

Prins Johannes d’un Urste, Prinses Betty en Adjudant Wil met zijn vrouw Olga hebben vrijdag 15 en zaterdag 16 februari kunnen genieten van twee gezellige avonden ‘Zo Gek Nog Nie’. In zaal residentie De Sleutel opende de Prins samen met zijn gevolg de avond en brachten de dansgarde hun prachtige dans. Bremspoersengat zat klaar voor een avond dorps vertier waar een grote variatie artiesten elk op hun eigen manier hun act ten tonele brachten.

De zaal werd sprookjesachtig zodra buurtvereniging Oud-Broekhoven het podium betrad. In een prachtig sprookje werd het levensverhaal van Prins Johannes verteld en grappig uitgebeeld door de vele buurtgenoten. Daarna pakte de jeugd het toverstafje over en lieten de jonge dames van de Uitvreturz met intieme inkijkjes het leven van de Prins, Prinses en Adjudant zien. De jongens van de Loltrappurzz volgde met een persoonlijk interview met Prins Johannes zelf via een grappige bandparodie. Riethoven begon pas echt smakelijk te lachen toen de eerste Bremspoersen over de tong gingen in de huisartsenpraktijk van het bekende duo Jenneke & Renske. Voor iedere kwaaltje hadden de dames een originele oplossing, zelfs vis Bernadetje werd meegebracht naar de praktijk ‘Ik zeg mer wa’. De vrienden van de prins swingde het podium op en wisten op ludieke wijze het leven van de Prins samen te vatten. Na een gezamenlijk polonaise werd een officieel Ty-rappers shirt uitgereikt aan Prins Johannes, Prinses Betty, Adjudant Wil en Olga. Zo is deze wandel vriendengroep ook na de carnaval herkenbaar.

Na de pauze bracht showdansgroep X-treme in afrikaans inheemse kledij een vlotte dans ten uitvoering. De Jagers gingen dit jaar op EHBO examen. Op een hilarisch manier beeldde zij het examen met reanimatiepop Betty en een strijkijzer als defibrillator uit. Het publiek lag vrijdag en zaterdagavond aan de voeten van Tim Moonen terwijl hij met zijn optreden de show stal. Zingend, dansend en uitbeeldend bracht hij de avond naar hoger niveau en wist Tim in zijn eentje heel Bremspoersengat te boeien met zijn kinderliedjes. Twee avonden een staande ovatie wanneer hij al rappend met een eigen lied over de prins zijn grandioze optreden afsloot. Vriendengroep Knettergek bracht vervolgens met actualiteiten programma ‘Hart van Bremspoersengat’ alle nieuwtjes aan de man en promoten tussendoor voor Un Hapje Kip. Hun eigen weerman Joey imiteerde als genot van het publiek Piet Paulusma. Dansgroep X-Qlusive toonde ware danskwaliteiten in hun prachtige outfits. En zo kwamen we bij het laatste optreden van de avond met Dawassie. Bremspoersengat kwam in zomerse sferen met deze Surinaamse band en zij wisten heel de zaal hun heupen los te gooien.

Onze eigen Chantal Janzen presentatrice Kim Hebing praatte de avonden alle optredens aan elkaar. Gedurende de avond kon iedereen tussen de optredens door genieten van de muzikale ondersteuning van DJ Eric en daarna wist hij heel Bremspoersengat op de dansvloer te krijgen met carnavaleske muziekplaatjes.

Een avond waar we afscheid namen van Jan van de Putte, die maar liefst 29 jaar als lid van de commissie ‘Zo Gek Nog Nie’ deze avond mogelijk maakte. Middels deze weg willen we graag Jan bedanken voor zijn jarenlange inzet in voorbereiding op de avonden van ZGNN maar zeker ook tijdens deze avonden zelf. Een bijzonder afscheid omdat Jan één van de oprichters van ZGNN is. Zonder Jan geen zittingsavond. Jan staat niet graag op de voorgrond maar achter de schermen van ZGGN was hij voor ons een zeer waardevolle kracht. Altijd stipt, correct, goedlachs en niet te flauw om alles in goede banen te leiden. Jan enorm bedankt voor jouw trouwe inzet en weet dat wij van de commissie ZGNN jou een warm hart toe dragen.

Voor en door Riethovenaren dat is ‘Zo Gek Nog Nie’. Wij van de commissie van ‘Zo Gek Nog Nie’ zijn wederom super trots op het resultaat van deze geweldige avonden. Iedereen is volgend jaar weer welkom voor een avond muziek, dans en humor in Bremspoersengat. Tot dan! Alaaf !!