Prinsverkiezing

Prinsenbal Bremspoersengat  11-11-2017

Prinsverkiezing Bremspoersengat  11-11-2017

Op zaterdagavond 11 november werd alweer voor de 55e keer, de prins van Bremspoersengat, carnavalsseizoen 2017-2018 bekendgemaakt. In een overvolle zaal werd de avond, op de 11e van de 11e voor de 11e keer gepresenteerd door presentatrice Jenneke Spanjers-Hendriks!

Om te beginnen mocht de vereniging een aantal vertrekkende leden in de bloemetjes zetten en een hele bende nieuwe aanwas verwelkomen. Daarnaast was er aandacht voor de jubilarissen Frank en Yvonne Habraken (11 jaar lid). Opening van het programma vond aansluitend plaats door een mooie nieuwe dans van de eigen dansgarde.

Aan Frans Bevers de taak om het publiek een beetje op te warmen als eerste van 3 tonpraters; hij trapt af als ‘Ciske Spoor’, de man met ‘floit’ bij de Nederlands Spoorwegen. Om onderweg niet al teveel vertraging op te lopen wordt hij al snel gevolgd door amusementsduo ‘Niks en un Bietje’ die de toon zetten met hun groene verschijning en bekende melodieën combineerden met eigen geschreven teksten.

Arian Compen valt zeker niet uit de toon, in zijn rol als dansAdrie (ipv Marie) weet hij de zaal op een eigenzinnige manier te bespelen. Vertrouwd gezicht en hekkensluiter in de ton Berry Knapen had de lachers op zijn hand als ‘Toos van Bokhoven’ die probeert de midlife-crisis van haar Harrie te bedwingen.

Het eerste officiële moment volgt wanneer vriendengroep en c.v. de Vatvliegûrz afscheid nemen van hun (oud) prins Marco d’un Urste en adjudant Pieter. Een imposant rad verschijnt ten tonele en aan de heren de taak om de strijd aan te gaan wie het langste kan blijven draaien.

‘No (groene) strings attached’ voor Pieter die maar liefst 3 minuten alle hoeken en kanten van het podium zag en daarmee Marco achter zich liet. Hij wilde het publiek sparen en zal een vat bier aan zijn vriendengroep moeten schenken.

Een groot compliment aan eigen huisorkest “Nootgeval” die de avond, zoals we dit van hen gewend zijn, muzikaal ondersteunden.

Met plezier kunnen we verder vermelden dat Bremspoersengat de primeur had, waar het ging om de tribute aan Elvis Presley in de vorm van de showdans van “X-Qlusive”uit Riethoven.

De bekendmaking van de nieuwe prins is aanstaande als gestart wordt met de quiz ‘Ik hou van Bremspoersengat’. Een aantal goed geziene Riethovenaren gaat de strijd aan in de vragenronde en de taart wordt druk rondgeschoven na elk goed antwoord.

Als de tijd stopt kan de winnaar worden uitgeroepen….natuurlijk kan dit er op deze ‘groene’ avond maar eentje zijn; Gerbert van der Mierden springt er als (groene) kers op de Bremspoersentaart uit; hij zal als prins Bertje d’n 1e de scepter gaan zwaaien over Bremspoersengat!

Samen met prinses Jojanneke, (zijn neef, overbuurman en vriend) adjudant Wijnand van Dommelen en (adje plus) Sylvia zal hij Riethoven met carnaval op zijn kop gaan zetten! Hij regeert met de leus “Met dees twee neven gaat Bremspoersengat Carnaval beleven”.

Gerbert is 38 jaar, geboren en getogen Riethovenaar en getrouwd met Jojanneke. Samen hebben ze 2 kinderen; zoon Geert en dochter Roos. Na een lange periode in Westerhoven sinds 2 jaar weer woonachtig in Riethoven.

In het dagelijkse leven is Gerbert accountmanager bij Vergeer Holland en daarnaast o.a. actief als medebestuurder van v.v. Riethoven en raadslid namens het CDA (Cousins Drink Alcohol…??) in Bergeijk.

 

De Bremspoersen kunnen terugkijken op een geslaagde avond en met prins Bertje d’n 1e aan het roer gaat men weer een mooie carnaval tegemoet!