ZGNN 2017

Zittingsavond ‘Zo Gek Nog Nie’ in Bremspoersengat.

Prins Marco dun Urste, Prinses Sanne en Adjudant Pieter met zijn vriendin Kim hebben vrijdag 10 en zaterdag 11 februari kunnen genieten van twee gezellige avonden ‘Zo Gek Nog Nie’. In zaal residentie De Sleutel opende de Prins met zijn gevolg de avond en brachten de dansgarde hun prachtige dans. Bremspoersengat zat klaar voor een avond gezelligheid en dorps vertier.

De zaal werd letterlijk warm gedraaid met ‘laa-tje gaan’ door het duo Romy en Tim. Zij wilde de Prins Marco fit krijgen voor de carnaval. Samen met heel het publiek trainde zij de armspieren op de woorden LA LA LAAAA! Welke veruit de meest populaire woorden zijn in vele carnavalskrakers. Vervolgens waren Prins Marco en zijn adjudant de rode draad van het optreden door familie Moonen, Tops en Bierens. Zij namen ons mee naar de jonge jaren van de prins en adjudant. Snel werd duidelijk dat zij zijn opgegroeid met tractoren, fietsen, skiën en beide al jong actief waren met carnavallen. Op latere leeftijd werden deze hobby’s afgewisseld met bier drinken en kwamen tot groot genoegen van de moeders ook de dames in beeld. Het is als man dan wel charmant dat je op de eerste date ook de biertjes kunt betalen aan de bar.
Riethoven begon pas echt smakelijk te lachen toen de eerste Bremspoersen over de tong gingen. Het bekende duo Jenneke en Renske kwamen dit jaar bijeen rond de brievenbus. Samen met hondje Bonnie snuffelde ze tussen de post van Bremspoersengat. Tijdens ’t ruundje met mun huundje’ deelde het baasje van Bonnie de laatste roddels met de Peet Post. Nieuw bij ‘Zo Gek Nog Nie’ waren Tim Moonen en Daan Faasen als De Kluters. Dit grappige duo beeldde op hilarische wijze hun bandparodie uit waarbij een leuke interactie met het publiek was. Met, als je inlegkruisje maar goed zit, kreeg menig vrouw het schaamrood op de wangen. Een dik applaus bevestigde het prima debuut van deze mannen.

Na de pauze bracht showdansgroep X-treme in kleurrijke poppen kledij een vlotte dans ten uitvoering. Via de oceaan (nummer Racoon) kwamen moslima’s Nirak en Leiram met de boot aan in Bremspoersengat. Daar begon hun inburgeringscursus en werd op ludieke wijze een veel besproken thema weergeven. Of carnaval dan wél een zinvolle dagbesteding is …… Allah-aaf!! Onder begeleiding van Nootgeval kwam de carnalsfeer er al snel in want deze twee migranten wisten wel raad met de Brabantse cultuur. Slagen voor de inburgering was dan ook een fluitje van een cent met hun zang en dans kwaliteiten. Vervolgens werd er nogal wat zout in de wonden gestrooid door CV Knettergek. Als strooibedrijf Gladjanus & co vertelde ze Bremspoersengat de ongezouten waarheid van de gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Ze strooide de straten van op- en vallende Bremspoersen. Bij boer zoekt vrouw namen ze het niet met een korreltje zout. De gedachte van nieuwe vriendin, werkzaam bij de belastingdienst, van de plaatselijke boer moest zijn geweest; alles is aftrekbaar!!Inmiddels was het podium stroef genoeg (door al dat zout) zodat dansgroep X-Qlusive hun sexy salsa en samba moves aan het publiek konden tonen. Hun danskwaliteiten in combinatie met prachtige outfits brachten de zaal in zomerse sferen. Het trio van de Gangmaokers had goed opgelet want hun dans in elastieke pakken was een regelrechte hit bij met name het jongere publiek. Prins en adjudant waren in enigszins teleurgesteld dat de avond werd afgekondigd en hun vrienden nog niet geschitterd hadden op het podium. Eén vatvliegur onderbrak de presentratice en vroeg vanuit de zaal nog een paar minuutjes tijd. En zo zetten De Vatvliegurs hun beste tonproater in de ton. Samen met bekende artiesten als Andre Rieu, K3 en André van Duin zorgden zij voor een spetterend optreden. De prinses met haar grote bloemkolen was de topper van het geheel. Hossend in de polonaise was het een overweldigende afsluiting van de avond ‘Zo Gek Nog Nie’.

Zo mooi als een pauw praatte presentatrice Kim Hebing alle optredens aan elkaar. Gedurende de avond kon iedereen tussen de optredens door genieten van de muziekale ondersteuning van onze dorpse blaaskapel Nootgeval. En na afloop van de zittingsavond wist DJ Eric heel Riethoven op de dansvloer te krijgen met carnavaleske muziekplaatjes.

 

Voor en door Riethovenaren dat is ‘Zo Gek Nog Nie’. Wij van de commissie van ‘Zo Gek Nog Nie’ zijn wederom super trots op het resultaat van deze geweldige avonden. Iedereen is volgend jaar welkom voor een avond muziek, dans en humor in Bremspoersengat.

Alaaf !!